Derin Gündem
HV
19 MART Salı 13:56
Advert

Ümit Özdağ'ın 'mavi boya' ısrarı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mavi boyanın tekrar seçimlerde kullanılana kadar ve ithal seçmenle ilgili gerçek sayıların YSK tarafından açıklanmasına kadar her gün YSK önünde olacaklarını duyurdu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 10-03-2023 18:04   Güncelleme : 10-03-2023 18:04
Ümit Özdağ'ın 'mavi boya' ısrarı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye'nin 14 Mayıs’ta seçimlere gittiğini ancak bu seçimler öncesinde 'seçim güvenliğini tehdit altına alan' önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, bu gelişmelerin başında sayıları ne kadar olduğu belli olmayan bir milyonu aşacağı tahmin edilen ithal seçmen geldiğini öne sürdü.

Seçimin güvenliğini tehdit eden bu gelişmeye 10 ilde yaşanan ve ağır tahribata yol açan deprem neticesinde ortaya çıkan nüfus hareketinin de eklendiğini belirten Özdağ, ″Birçok insan Kahramanmaraş’tan, Hatay’dan, Adıyaman’dan seçmen oldukları yerlerden uzaklaşmak zorunda kaldılar. Bu da seçim güvenliğini tehdit edecek girişimlere yol açabilir. Zafer Partisi olarak seçimlerde bir süre önce kaldırılan mavi boyanın tekrar devreye sokulmasını istiyoruz″ dedi

Yapmış oldukları çağrıya YSK’dan, “Bunun için yasa gerekir” şeklinde bir cevap geldiğini ifade eden Ümit Özdağ, ″Aslında YSK’nın görevi seçim güvenliğini sağlamak. Bir yüksek yargı organı olarak bu konuda yasaya gerek kalmadan da düzenleme yapılabilir. Birçok yetkin hukukçunun bu konuda yapmış olduğu açıklamalar var. Ancak şunu hatırlatalım; bugün “yasa gerekir” diyen YSK, referandumda anayasanın emrini çiğneyerek ve kendisini TBMM yerine koyarak mühürsüz 2,5 milyon oyu geçerli kabul etmişti. O zaman yasa aramayan, anayasayı çiğneyen YSK, şimdi mi yasalara çok uyar hale geldi? Mesele seçimin güvenliğini sağlamakken ve bunun için ortada talep varken YSK bu talebi karşılama konusunda neden gereken inisiyatifi almıyor da seçimi güvensizleştirecek bir sürece önayak oluyor; bunu anlamıyoruz. İstanbul’da aynı zarftan çıkan dört pusuladan birisini iptal edip diğer üçünü kabul eden bu YSK değil mi? Seçmen hangi YSK’ya güvenecek?″ diye konuştu.

HER GÜN BURADAYIZ

Özdağ, ″Biz, mavi boya tekrar bu seçimlerde kullanılana kadar ve ithal seçmenle ilgili gerçek sayılar Türk halkına YSK tarafından açıklanana kadar her gün buradayız. Bugün Zafer Partisi olarak buradayız, yarından sonra ittifak üyelerinin katılımıyla burada olacağız″ dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR