Derin Gündem
HV
30 NİSAN Salı 04:27
Advert

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İtfaiye ekipleri ile buluştu

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin hemen akabinde ivedi bir şekilde bölgeye intikal ederek Malatya başta olmak üzere birçok farklı noktada görev alan ve onlarca kişiyi enkaz altından kurtaran Sivas Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak şehre döndü.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2023 13:08   Güncelleme : 07-03-2023 13:08
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İtfaiye ekipleri ile buluştu

İtfaiyecileri ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, özveriyle çalışan ekibe teşekkürlerini iletti.   Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından yaklaşık 25 gündür bölgede vatandaşların eksiklerini tespit etmek ve yardımların düzenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak üzere çalışan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehre gelir gelmez günün ilk ziyaretini Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne gerçekleştirdi. 6 Şubat sabahı yola çıkarak deprem bölgesine ulaşan Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ikinci büyük depreme Malatya’da yakalandı. Cansiperane bir çalışma sergileyen itfaiye ekipleri, onlarca kişiyi enkaz altından çıkararak hayata bağladı. Başkan Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcıları ile Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, kahraman itfaiyecileri ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

 Depremin olduğu ilk andan itibaren hazırlıklara başlandığını ifade eden Başkan Bilgin, “Tüm ekiplerimizin ve iş makinelerimizin orada olması, bizim hem vicdani, hem İslami, hem de insani olarak görevimizdi” dedi.   Bilgin, “Rabbim bize bir daha bu kadar büyük bir acı yaşatmasın. Rabbim bizi bir daha bu kadar çetin sınavlara tabi tutmasın. Yaşanan olaya sadece deprem demek olayın vahametini azaltıyor. Aslında küçük bir kıyamet yaşadık. Asrın felaketini hep birlikte yaşadık, gördük. Sizler de ilk günden itibaren gerek Malatya, gerek Kahramanmaraş’ta emeğinizi, alın terinizi, uykunuzu, açlığınızı hiçe sayarak bir can daha kurtarabilmek ümidiyle 7/24 fedakârca çalıştınız. Allah sizlerden razı olsun.

Gittiğiniz günden itibaren ne yapacağız, nerede kalacağız, ne yiyeceğiz demeden iş disipliniyle çalıştınız. Yük olan değil, yük alan bir anlayışla taşın altına elinizi değil, gövdenizi koyarak çalıştınız. İlk görev yerimiz Kahramanmaraş’tı. Orada Ebrar Sitesi’nde canları kurtarmaya çalıştınız, emeğinize sağlık. Sonra ise Malatya’ya geçtiniz. Yoğun bir tempoda uzun bir zaman emek verdiniz. Bu yükün altından kalkabilmemiz için her biriniz ayrı ayrı çalıştınız, çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Sivas’ın gücünü bu süreçte her daim yanlarında hissettiklerini belirten Bilgin, “Esnaf teşkilatımıza, hemşehrilerimize ve yardım kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Suyun ne kadar önemli olduğunu, bir lokma ekmeğin ne kadar önemli olduğunu orada bulunan herkes çok daha iyi anladı. Bu anlamda Sivas, adeta Malatya’mıza, Doğanşehir’e ve deprem bölgelerine can suyu oldu.

Bu komşuluk hukukuydu. Bu bizim hem insani, hem vicdani, hem de İslami görevimizdi. Bunu yapmamız gerekiyordu. Bunu yaptığımız için kimsenin bize teşekkür etmesine gerek yok. Bunu yapmamak ayıptı. Bunu yapmamak gayri ahlakiydi. Biz bir Müslüman olarak da, insan olarak da yapılması gerekeni yaptık. Rabbim bir daha bizi böyle büyük bir sınavla imtihan etmesin” şeklinde konuştu.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ise “Hepiniz emeğinizi, yüreğini ortaya koydunuz. Koşarak deprem bölgesine gittiniz, Allah sizlerden razı olsun. Biz Sivas olarak bu sınavı, anne babasıyla, çocuklarımız ve öğrencilerimizle, esnafımız, iş adamlarımızla büyük bir birliktelik örneği sergileyerek geçtiğimizi düşünüyorum. Biz de Malatya’ya gittiğimizde Doğanşehir’e gittiğimizde gördük ki gerçekten Sivas Belediye Başkanımıza Sivaslı hemşehrilerimize minnettarlar. Allah yardım yapan herkesten razı olsun. Bundan sonraki süreçte de Sivas’ta misafir ettiğimiz depremzedelerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi, ağırlanması noktasında hep birlikte üstümüze düşeni yapacağız” dedi. İtfaiye personelini tek tek dinleyen Başkan Bilgin, duygu dolu anlar yaşadı.Diğer yandan Gazi Osman Paşa İlkokulu 3-B Sınıf öğrencileri depremde fedakârca görev yapan itfaiye ekibini ziyaret etti. İtfaiyecileri ‘Pelerinsiz Kahramanlar’ diye tanımlayan çocuklar, taşıdıkları küçük yürekleri ile itfaiyeci amcalarına kocaman teşekkür ettiler.    

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR