Derin Gündem
HV
19 MART Salı 13:55
Advert

Silivri'den Hatay'a kadın dayanışması

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Hatay’ın 3 ilçesinde kurulan çadır köyleri ziyaret ederek depremzede kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 18:32   Güncelleme : 08-03-2023 18:32
Silivri'den Hatay'a kadın dayanışması

 ‘Silivri’den Hatay’a Kadın Dayanışması’ temasıyla gerçekleştirilen ziyaret kapsamında sabahın erken saatlerinde Adana Havalimanından Hatay’ın Defne ilçesindeki çadır köye geçen Silivri heyeti, Defne Belediye Başkanvekili Ali Mansuroğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kadıoğlu tarafından karşılandı.

Çadır köyde çocuklarla oyunlar oynayan Başkan Volkan Yılmaz, depremzedeler ile yakından ilgilendi. Daha sonra Kumlu ilçesindeki çadır köye geçen Başkan Yılmaz önderliğindeki heyete ziyaretlerinde; Kumlu Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ve Kumlu Belediyesi meclis üyeleri eşlik etti. Ardından Belen’deki çadır köye geçen heyet, burada Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve belediye başkan yardımcıları tarafından karşılandı.

1000 KADIN 1000 KOLİ

Başkan Yılmaz ziyaretlerinde, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Mahalle Evi kursiyeri 1000 kadının hazırladığı kişisel bakım malzemeleri ve hijyen ürünlerinin yer aldığı 1000 adet koliyi depremzede kadınlara hediye etti.

Silivri Belediyesi tarafından çocuk kütüphanesi, yemekhane ve oyun parklarının da kurulduğu çadır köylerde, güne özel birçok aktivite gerçekleştirildi. Silivrili kadınların hazırladığı hediye kolileri içerisine yazılan özel mesajda; “Gözü yaşlı bir kadını, yüreği yanan bir anneyi, en iyi kadınlar anlar. Acınız acımızdır. Her şey bir kadınla başlar. Yaralarınızı el birliği ile gönül gönüle hep birlikte saracağız; her daim yanınızda olacağız. Daha güzel bir başlangıçla bundan sonraki hayatınızın sağlık, mutluluk ve huzurla dolu olmasını diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun” denildi.

″SİZİN ACINIZ BİZİM ACIMIZ″

Depremzede kadınlara hitaben bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Kadın belediye meclis üyelerimizle birlikte Hatay’a gelmek ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sizlerle karşılamak istedik. Silivri Belediyesi olarak bugünü Hatay’ın Defne, Belen ve Kumlu ilçelerinde kurduğumuz çadır köyümüzde konaklayan siz değerli hanımefendilerle birlikte geçirmeyi arzu ettik. Acılarınızı yürekten paylaştığımızı bilmenizi istiyorum. Öncelikle Türk milletinin başı sağ olsun. Hepinize geçmiş olsun. Kayıplarınız var biliyorum. Bunların telafi edilmesi mümkün değil ancak hayat da bir yandan devam ediyor. Devam eden hayatın içerisinde moralleri yüksek tutarak, el ele tutuşarak, gönül gönüle vererek bu yaraları hep beraber sarmamız gerekiyor. Şunu bilin ki Türkiye’nin dört bir yanında yüreği, kalbi sizlerle atan insanlar var. Sizin acınız bizim acımız. Dünya Kadınlar Günü’nde sizin elinizi tutmaya geldik. Bu çadır köyler burada kurulu olduğu sürece Silivri Belediyesi sizin kardeş belediyeniz, Silivri ise kardeş şehrinizdir. Burada ne eksik varsa onları karşılamak da bizim boynumuzun borcudur. Hiç merak etmeyin; yüreğimiz sizlerle beraber.” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR