Derin Gündem
HV
19 MART Salı 14:37
Advert

Sakarya'da 3 bin 114 kişinin toplu sevinci... Yüzde 80 zam yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi SASAY ve SASKİ Personel A.Ş çalışanı 3 bin 114 kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle maaşlara toplamda yüzde 80’e varan zam yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2023 17:47   Güncelleme : 10-03-2023 17:47
Sakarya'da 3 bin 114 kişinin toplu sevinci... Yüzde 80 zam yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

AKOM’da düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, sendika üyeleri, çalışanlar ve basın mensupları yer aldı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Büyükşehir Belediyesi SASAY ve SASKİ Personel A.Ş çalışanlarının maaşlarına yüzde 80’e varan zam yapılmış oldu.

Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, “Çalışma arkadaşlarımızın şartlarını iyileştirmek adına ilgili temsilcilerimizle bir araya geldik. Hemşerilerimize hizmet için fedakârca gayret gösteren ve en iyi zammı hak eden arkadaşlarımızın maaşlarına şartların müsaade ettiği en iyi iyileştirmeyi yaptık.

YÜZDE 80 ZAM

Sözleşmenin detaylarını da paylaşan Başkan Yüce, “Daha önceki maaş kalemlerimizde yer almayan aile yardımı ile aylık 500 lira çalışanlarımıza destek vereceğiz. Cumhurbaşkanımızın da üzerinde durduğu yemek yardımı hususunda yüzde 100’den fazla bir iyileştirme yaptık. 2022 yılında 36 gün olarak belirlediğimiz ikramiye tutarını 2023 yılında 48, 2024 yılında ise 60 güne çıkarttık. Çalışanlarımızın; yevmiyelerine, yemek, yol ve sosyal haklarına yapılan zamlar ile birlikte maaşlarına toplamda yüzde 80’e varan zam yapmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR