Derin Gündem
HV
19 MART Salı 08:25
Advert

MEB: Öğretmenlerin zorunlu çalışmasına bir yıl erteleme

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için önemli bir karar aldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-03-2023 14:17   Güncelleme : 08-03-2023 14:17
MEB: Öğretmenlerin zorunlu çalışmasına bir yıl erteleme

 2023 yılı yer değiştirme döneminde, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak resen atama işlemlerinin yapılmamasına ilişkin resmî yazı, 81 ilin millî eğitim müdürlüğüne gönderildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle on ili kapsayan bölgede olağanüstü hâl ilan edildiği ve Elazığ'ın da daha sonra afet bölgesi kapsamına alındığı anımsatılan yazıda,  Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının 1, 2 ve 3'üncü hizmet alanlarında görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenler için bu yıl yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında resen bir atama yapılmayacağı belirtildi.

Kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ″Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenlerimizin zorunlu çalışma yükümlülüklerini 1 yıl erteliyoruz.″ ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR