Derin Gündem
HV
19 MART Salı 13:13
Advert

Kocaeli İzmit'te Mehmet Ali Paşa’da 7. binanın yıkımı tamamlandı

Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalık Sokak arasında kalan ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalarda yıkım işlemleri sürüyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 12:27   Güncelleme : 08-03-2023 12:27
Kocaeli İzmit'te Mehmet Ali Paşa’da 7. binanın yıkımı tamamlandı

 Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde yıllar sonra çözüme kavuşturulan kamulaştırma sorununun ardından, İzmit Belediyesi başlattığı yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalık Sokak arasında kalan binaların kamulaştırma işlemleri sonrasında yıkımlar planlı şekilde ilerliyor.  Son olarak geçtiğimiz gün Emin Sipahi Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın yıkım işlemi gerçekleştirildi. İzmit Belediyesinin yürüttüğü çalışmaların tamamlamasının ardından, cadde daha geniş bir hale gelecek ve bölge değer kazanacak.

Mehmet Ali Paşa Mahallesi Emin Sipahi Sokak’ta imar planına uygun yol açımı için başlayan binaların kaldırılması adına çalışmalar sürüyor. 2021 yılından bu yana kamulaştırmaları yapılan 6 bina yıkıldı. Geçtiğimiz gün de 3 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan 7’inci binanın moloz kaldırma çalışmaları sürüyor. Sokakta bulunan 3 binanın da yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki haftalarda yıkılması planlanıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR