Derin Gündem
HV
19 MART Salı 05:08
Advert

Kocaeli Büyükşehir'den afetlerde ilk yardım eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaşlılara yönelik özellikle afetlerde yaşanabilecek olası kazaları en aza indirmek için Afetlerde İlk Yardım eğitimleri veriyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-03-2023 11:56   Güncelleme : 08-03-2023 11:56
Kocaeli Büyükşehir'den afetlerde ilk yardım eğitimi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olası deprem tedbirlerinin yanında halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların da önemi açısından ilimizde faaliyet gösteren derneklere “Afetlerde İlk Yardım“ konulu eğitimler veriyor.

Afetlerde ilk yardım eğitimi şu ana kadar İzmit Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği, İzmit Sivaslılar Derneği, Körfez Esentepe Mahallesi sakinleri (Aşık Mevlüt İhsani Çadırı), Karamürsel Engelliler Derneği, Başiskele Altınkent Mahallesi ve Tütünçiftlik Barbaros Mahallesi sakinlerine verildi.

Çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik duyarlı afet yönetimi anlayışı ile hizmet veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, acil durum ve afetlere yönelik hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriyor. Afet sırasında ya da sonrasında olası yaşanabilecek ev kazalarında yaralanmalara karşı neler yapılması gerektiği hakkında bireyler bilgilendiriliyor.

EĞİTİM KONULARI

Bu eğitimlerde Acil Çağrı Merkezi 112’nin aranması, ilk yardım nedir, hasta /yaralı ve olay yeri değerlendirmesi nasıl yapılır, hava yolu tıkanmaları (Hemlik Manevrası), kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık ve donukta ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, acil taşıma teknikleri ve daha birçok konuda bilgi bireylere anlatılıyor. Afetlerde ilk yardım eğitimi talep eden vatandaşların 153 Çağrı merkezini araması gerekiyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR