Derin Gündem
HV
19 MART Salı 13:12
Advert

İzmit'te 'Engelsiz Kulaçlar' hız kesmiyor

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünün zihinsel, görme ve işitsel açıdan dezavantajlı bireyler için hayata geçirdiği Engelsiz Kulaçlar projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

SPOR
Giriş Tarihi : 09-03-2023 17:49   Güncelleme : 09-03-2023 17:49
İzmit'te 'Engelsiz Kulaçlar' hız kesmiyor

 Özel bireylerin normal hayata adaptasyonu, sosyalleşmeleri ve özgüvenlerinin geliştirilmesi adına büyük çaba sarf eden İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünün hayata geçirdiği Engelsiz Kulaçlar projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Zihinsel, görme ve işitsel açıdan dezavantajlı bireyler için hazırlanan yüzme kurslarında 7 ile 14 yaş arasındaki çocuklar, hafta da 2 gün olmak üzere ayda 8 ders yüzme eğitimi alıyor.

Her hafta Çarşamba ve Cuma günleri saat 13.00 ile 14.00 arasında iki grup halinde 60 dezavantajlı çocuk, 6 eğitmen ve 1 cankurtaran eşliğinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İzmit Belediyesinin Tepeköy Mahallesi’ndeki kapalı yüzme havuzunda temel yüzme eğitimi alan çocuklar, 1 aylık periyot sonunda performanslarına göre İzmit Belediye Spor’un yüzme takımına seçiliyor ve kulüp bünyesinde lisanslı sporcu olarak müsabakalara katılıp İzmit’i temsil etme fırsatı yakalıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR