Derin Gündem
HV
19 MART Salı 06:27
Advert

Dışişleri'nden AP binasındaki terör destekçilerine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) binasında PKK/PYD/YPG terör örgütünün elebaşları ve destekçilerince Türkiye karşıtı bir etkinlik gerçekleştirilmesini şiddetle kınadı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 22:01   Güncelleme : 08-03-2023 22:01
Dışişleri'nden AP binasındaki terör destekçilerine tepki!

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alan ve Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan bir terör örgütünün propagandasına hizmet eden bu tür faaliyete imkan sağlanmasının 'kabul edilemez' olduğunun altı çizildi.

Yazılı açıklamada, ″Bu durum, AP'nin terörle mücadeledeki ikiyüzlü tutumunu ve samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Ülkemizin ismini de zikrederek meşruiyet kazandırılmak istenen bu faaliyete izin verilmesi, AB’nin uluslararası yükümlülükleriyle de çelişmektedir″ denildi.

Türkiye'nin ayrım gözetmeden tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğine vurgu yapılan açıklamada, AB kurumları ve üye ülkelerden, uluslararası güvenliğe tehdit teşkil eden terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanında durmasının beklendiği kaydedildi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR