Derin Gündem
HV
19 MART Salı 11:11
Advert

PKK/YPG üyelerini taşıyan helikopter nereye uçtuğu deşifre oldu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2023 15:55   Güncelleme : 20-03-2023 09:08

 

PKK/YPG üyelerini taşıyan helikopter Süleymaniye ile Suriye’nin kuzeyi arasında yolculuk yapıyormuş.

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi, Duhok kentinde düşen ve içerisinde terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopterin IKBY’nin Süleymaniye kenti ile Suriye’nin kuzeyi arasında yolculuk yaptığını bildirdi.
Duhok kentinde 15 Mart’ta düşen ve içerisinde terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopter ile ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi yazılı bir açıklama yaptı. Helikopterin IKBY makamlarının onayı olmadan IKBY’nin Süleymaniye kenti ile Suriye’nin kuzeyi arasında yolculuk yaptığı ifade edilen açıklamada, Süleymaniye'de bir tarafın gizli ve gayriresmi bir şekilde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG’ye aracılık yaptığı ve helikopterlerin Süleymaniye’de iniş yaptığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Irak hükümeti ve koalisyon güçleri, IKBY hava sahasında onaysız uçan helikopterle ilgili açıklama yapmaya çağırıldı.

“Duhok'ta düşen PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopter KYB’li grup tarafından satın alındı”

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, helikopter kazasıyla ilgili "bazı gizemli olayların" bulunduğunu belirtmiş, IKBY emniyet ve istihbarat birimleri verilerine göre helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi bir grup tarafından satın alındığını aktarmıştı.

Bazı basın kuruluşlarına göre, bu helikopter Süleymaniye'de bulunan Kürdistan Yurtsever Birliği'ne geçmiş zamanlarda tahsis edilmiş bir helikopter. Bu helikopterler AS350 Eurocopter Cougar olarak isimlendiriliyor.

SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG’ye helikopterin nasıl ulaştığı ve o bölgede ne işleri olduğuna dair bilgilerinin olmadığını kaydeden Barzani, söz konusu soru işaretlerini cevaplamak için daha detaylı incelemelere ihtiyaç duyulduğunu dile getirmişti. Barzani, izin almadan o bölgede uçan helikopterin ne işi olduğunu öğrenmek için Irak hükümeti ve koalisyon güçlerinin birlikte iş birliği yapacaklarını söylemişti.
Öte yandan SDG tarafından 17 Mart tarihinde yapılan açıklamada, helikopterin SDG’ye ait olduğu kabul edilmiş ve 9 kişinin kazada öldüğü belirtilmişti.

IKBY: "Duhok'ta düşen helikopter dışında başka bir helikopter daha vardı"

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri, Duhok şehrinde düşen helikopterin yanında başka bir helikopter daha olduğunu ve söz konusu helikopterin kaçtığını açıkladı.
Duhok Valisi Ali Teter, dün akşam Duhok’un Berkiyat köyü yakınlarında düşen helikopterin yanında başka bir helikopter olduğunu söyledi. Düşen helikopterde ölenlerin hepsinin terör örgütü PKK üyesi olduklarını vurgulayan Teter, düşen helikopterin yanında bulunan ve içinde terör örgütü PKK üyelerinin bulunduğu başka bir helikopter olduğunu belirterek, ikinci helikopterin olay yerinden kaçarak izini kaybettirdiğini aktardı. Kaçan helikopterin hangi ülkeye gittiğine dair şimdilik bilgileri olmadığını dile getiren Vali Teter, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR