Derin Gündem
HV
23 NİSAN Salı 13:16
Advert

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şuana kadar yapılan tespitlere göre inşa edilecek konut sayısının 650 bini bulduğunu söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-03-2023 20:30   Güncelleme : 15-03-2023 09:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Birlikte Yeni Bir Gelecek İnşa Edeceğiz. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyle birlikte Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde incelemelerde bulunarak halka hitap etti. Erdoğan depremde yapılan hizmetlerden bahsederek hayatını kaybedenler için herkesten Fatiha suresini okumalarını istedi. Erdoğan, depremin ardından devletin ve milletin tek yürek olduğunu hatırlatarak, devletin tüm birimlerinin sahada olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Devlet ve millet hep beraber tek yürek tek bilek olarak deprem bölgesine doğru adeta sel olup aktık. Kamu görevlileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllüleriyle, ferdi olarak yardıma gelenleriyle birlikte neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde vazife üstlendi. Askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla, sağlıkçısıyla, diğer kurumlarımızın ekipleriyle devletimiz sahadaydı. Belediyelerimiz, başkanları, personelleri ve araç gereçleriyle birlikte ilk günden itibaren buradaydı. Bunlarla birlikte ülkemizin dört bir ucundaki, ihtiyaç duyulabilecek her türlü iş makinesini ve malzemeyi bölgeye yönlendirdik.” Dedi. Muhalefet yalan üretti Erdoğan, ana muhalefetin ‘hava limanını biz onardık’ yalanını ortaya koyduklarını ifade edip, “Depremde zarar gren Hatay Hava Limanını bir hafta içiresinde yeniden işler hale getirerek çalışmaların kolaylaşmasını sağladık. Ama gel gör ki ana muhalefet ‘hava limanını biz onardık’ yalanını ortaya koydu. ‘Oranın hafriyatını biz taşıdık’ yalanını ortaya attı. Yaptıkları böyle bir şey yok. Ben Serinyol’a geldiğimde, genel başkan yardımcımız sayın Binali beyi arkadaşlarımızla beraber, ‘geçin hava limanına, bu hava limanının yapımında emeğin var, orada basın toplantısını da yap ve bunların yalanını ortaya koy’ ve Binali bey basın toplantısını yaparak Hatay hava limanı böylece devreye alındı.” dedi. Yardıma koşan ülkelere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardım çağrısına cevap verip Türkiye’nin yardımına koşan ülkelere teşekkür ederek, “Yaptığımız uluslararası çağrıya cevap veren 100 ülkenin 90’ından gelen arama kurtarma ekipleri de çok faydalı çalışmalar yürüttü. Ülkemizin bu zor gününde bizimle dayanışma sağlayan herkese yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm gönül dostlarımıza bir kez daha milletim adına şahsım olarak şükranlarımı sunuyorum. “dedi. “Cumhur İttifakı olarak buradayız.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık Hatay’ı ziyaret edeceklerini açıklayıp, “Bugün ikinci kez Hatay’a gelmiş bulunuyoruz. Cumhur ittifakı olarak buradayız. Geçen sefer olduğu gibi MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeliyle birlikte bu ziyaretleri yatım. İnşallah Hatay’ı hiç yalnız bırakmayacağız. Deprem gününden itibaren koordinatör bakanlarımız olan sayın Hulusi Akar ve sayın Fahrettin Koca hep buradaydı. Diğer bakanlarımızda kendi alanlarıyla ilgili konuları katip etmek üzere sürekli Hatay’a geldi. Başka sayın Süleyman Soylu geldi. Murat Kurum bey geldi. Bunun yanında Vahit Kirişçi bey geldi. Sürekli olarak burayı taradılar, yalnız bırakmadılar. Milletvekillerimizde sizleri yalnız bırakmadı. Bazıları kendi yakınlarından birçok kişiyi kaybetmiş olmalarına rağmen başta Hüseyin Yayman kardeşim, acılarını yüreklerine gömüp şehirleri için canla başla çalıştılar. Diğer arkadaşlarımızda sizlere faydalı olabilmek için Hatay’ı yol yaptı. Bizde önümüzdeki dönemde her fırsatta şehrinize gelerek sizlerle dertleşecek, yapılan çalışmaları bizzat denetleyeceğiz.” dedi. 650 Bin konut inşa edilecek

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR