Derin Gündem
HV
19 MART Salı 07:42
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla, Ülkemizi Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi Arasına Çıkarma Hedefimize Sıkı Sıkıya Bağlıyız."

SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2023 16:31   Güncelleme : 20-03-2023 09:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk bor karbür tesisinin açılışını gerçekleştirmek üzere Balıkesir'in Bandırma ilçesine geldi.
Türkiye'nin ilk bor karbür tesisini açmak için Balıkesir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma ilçesinde bulunan 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na uçakla indi. Otobüsle 6. Jet Üssü'nden ayrılan Erdoğan'ı vatandaşlar yollarda sevgi gösterileriyle ve çiçeklerle karşıladı.

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. 
" Bor Karbür yanında, sıvı karbürden lityum üretimi konusunda da yakında somut adımlar atılacaktır. Aynı şekilde temeli atılan ferrobor tesisimiz de bu sene içinde hizmete girecektir. " diyen Erdoğan, " Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkarma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız." sözleriyle konuşmasına devam etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer mesajları; 

"  Bu tesis sayesinde Türkiye, sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmekle kalmıyor aynı zamanda ülkemiz, dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde ve satışında önemli bir oyuncu haline geliyor."

" Artık Türkiye, dünyanın önde gelen savunma sanayi tedarikçileri arasına girdi. İnşallah yakında hep birlikte şahitlik edeceğimiz yeni gelişmeler, yeni müjdelerle bu konumumuzu daha da pekiştireceğiz."

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR